Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم افزایش شهریه مدارس تیزهوشان با فرض آموزش مجازی از نکاتی است که متاسفانه والدین دانش آموزان را دلزده کرده است. مساله ای که بسیاری از والدین انتظار آن را نداشتند.

یکی از دغدغه‌های همیشگی والدین فراهم کردن بهترین امکانات آموزشی برای فرزندانشان بوده و هست و همین باعث شده خانواده‌ها به دنبال مدرسه‌ای با کیفیت و با امکانات آموزشی بالا باشند و در این بین مدارس تیزهوشان به دلیل داشتن سطح بالای علمی و عملی نسبت به مدارس عادی مورد توجه بسیاری از والدین و دانش آموزان قرار دارند، و از آنجایی که ورود به این مدارس مستلزم قبولی در آزمون ورودی است، والدین متحمل هزینه‌هایی برای شرکت فرزندان خود در کلاس‌های آمادگی آزمون تیزهوشان می‌شوند به خصوص برای پایه دوم متوسطه چرا که در این سه سال تحصیلی دانش آموزان باید خود را برای کنکور آماده کنند و البته این آغاز راه است و پرداخت شهریه و خرید کتاب‌های مکمل، کلاس‌های کنکور و سرویس مدرسه هزینه‌های زیادی بر دوش والدین می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این در حالی است که دانش آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند و از امکاناتی همچون ساعات زیاد تدریس، برنامه‌های آموزشی ویژه، استفاده از کتاب‌های مکمل و استفاده از مشاوره تحصیلی و کتابخانه، برگزاری کلاس‌های خاص برای مثال در طبیعت که از امتیازات مدارس تیزهوشان نسبت به مدارس عادی به شمار می‌آید بهره مند شوند.

امّا شیوع بیماری کرونا آموزش حضوری را در همه مدارس اعم از عادی، نمونه دولتی، تیزهوشان تعطیل کرده و از این حیث دیگر تمایزی بین این مدارس وجود نداشته و همه موظف به ارائه آموزش‌ها در بستر فضای مجازی شدند بنابراین با توجه به این که این مدارس استعداد درخشان(تیزهوشان) دولتی هستند و در ایّام کرونا امکان استفاده از فضای علمی- آموزشی برای دانش آموزان وجود ندارد دلیل دریافت شهریه از خانواده‌ها چیست به خصوص که همه گیری کرونا مشکلات اقتصادی خانواده‌ها را دو برابر کرده است.

در این خصوص مادر دانش آموز پایه دهم توضیح می‌دهد: فرزندم تا پایه نهم در مدارس دولتی عادی درس خواند و با توجه به اهمیت سال دهم تا دوازدهم تصمیم گرفتیم وارد مدرسه تیزهوشان شود و در آزمون ورودی پذیرفته شد و مبلغ دو میلیون و سیصد شهریه پرداخت کردیم امّا شرایط کرونا فرصت حضور در مدرسه را از همه دانش آموزان گرفته بود.

حیدری ادامه داد: در آموزش مجازی علاوه بر شاد از اسکای روم هم برای تدریس استفاده کردند امّا به هر حال آموزش‌ غیر حضوری بوده باید حداقل مبلغ شهریه را کمتر می‌کردند از نظر میزان ساعات تدریس و برگزاری کلاس‌های فوق برنامه هم فرقی با مدرسه عادی نداشتند پس بهتر بود شرایط مالی خانواده‌ها را در این اوضاع کرونا و بیکاری در نظر بگیرند.

حیدری با اشاره به اینکه هنوز وضعیت سال تحصیلی جدید مشخص نیست و نمی‌دانیم که بالاخره آموزش‌ها حضوری است یا نه گفت: مبلغ شهریه مدارس تیزهوشان افزایش پیدا کرده و گفته شده حدود دو میلیون و هفتصد تا دو میلیون نهصد است.

مادر دانش آموز پایه یازدهم هم گفت: پارسال شهریه دو میلیون سیصد بوده و با وجود غیر حضوری بودن کادر مدرسه تمام تلاش خود را برای ارائه آموزش کرده و به جز برنامه شاد از اسکای روم هم استفاده کردند و  ناگفته نماند که از کیفیت تدریس معلمان راضی بودیم امّا از برنامه آمادگی دانش آموزان برای کنکور خبری نبوده البته باید در نظر داشته باشیم که فضای مجازی محدودیت‌های زیادی دارد و نمی‌توان توقع زیادی داشت و در حد توان سعی کردند آموزش خوبی داشته باشند.

وی افزود: وقتی مدارس خاص هستند به تبع یکسری هزینه‌هایی وجود دارد و برای همین آموزش مجازی هم آمدند فیبرنوری برای مدرسه گرفتند و ۲۰ میلیون هزینه کردند که دانش آموزان بتوانند با سیستم و از طریق اسکای روم معلم را ببینند و در واقع با توجه به به شرایط کرونا فضای کلاس شکل زنده به خود گرفت امّا اینکه تا چه حد آموزش و پرورش برای ایجاد زیر ساخت های آموزش مجازی در مدارس تیزهوشان فعالیت کرده نمی‌دانم در واقع باید از رده های بالاتر دلیل دریافت شهریه را پرسید.

وی با اشاره به اینکه برای سال تحصیلی هم شهریه ها افزایش پیدا کرده گفت:حداقل امیدواریم وزارت بهداشت با همکاری وزارت آموزش و پرورش زمینه را برای حضور دانش آموزان در مدرسه و استفاده از امکانات آموزشی فراهم کنند به ویژه دانش آموزان دبیرستانی که رشته تخصصی می‌خوانند و باید برای قبولی در کنکور آماده شوند.

در این خصوص رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش استان قم به تشریح وضعیت مدارس سمپاد و دریافت شهریه در شرایط کرونایی پرداخت.

علی طالبی رئیس اداره استعدادهای درخشان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل اجرایی ثبت نام نوآموزان و دانش آموزان که هر ساله توسط وزارت آموزش و پرورش برای مدیریت فرآیند ثبت نام در مجموعه آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ می‌ شود، در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ برابر با مفاد دستور العمل مذکور، میزان حق الثبت (شهریه) مدارس استعدادهای درخشان با استناد به مصوبه هیئت امنای سازمان ملی پرورش استعداد درخشان، معادل پنجاه درصد میانگین شهریه مدارس غیر دولتی هر شهر تعیین و توسط اداره کل آموزش و پرورش هر استان به مدارس سمپاد ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ فرآیند تعیین شهریه مدارس سمپاد استان با حضور مسئولین ذیربط در مجموعه آموزش و پرورش استان صورت گرفت، لیکن با توجه به شرایط خاص کرونایی حاکم بر کشور، همچنین شرایط اقتصادی جامعه، به جای تعیین شهریه مدارس استعدادهای درخشان با لحاظ ۵۰ درصد میانگین شهریه مدارس غیر دولتی، با نظر موافق همکاران حاضر در جلسه، در متوسطه اول به جای ۵۰ درصد ۲۹ درصد و در متوسطه دوم ۳۱ درصد تعیین شهریه گردید.

طالبی با بیان اینکه استان قم علی رغم موفقیت های قابل توجه علمی، آموزشی و پرورشی در سال های تحصیلی اخیر، در قیاس با استان‌های همجوار همچون مرکزی (شهر اراک)، اصفهان، تهران، شهرستان های استان تهران و البرز، پایین ترین میزان شهریه را در مدارس استعداد درخشان تعیین نموده است.

رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش در خصوص نحوه هزینه کرد شهریه های اخذ شده از دانش آموزان، بیان کرد: به استناد دستور العمل وزارتی اجرایی، اداری و مالی مدارس استعدادهای درخشان مدارس استعدادهای درخشان موظف اند تا مبالغ حاصل از دریافت شهریه را در ۵ حوزه تعیین شده در دستورالعمل مذکور اعم از هزینه های سرمایه ای و تجهیزاتی و مصرفی، حق الزحمه و حق التدریس کلاس های مکمل و فوق برنامه ، امور پژوهشی، همچنین امور پرورشی و فرهنگی و تربیت بدنی صرف نمایند.

همچنین رئیس اداره استعداد درخشان آموزش و پرورش با اشاره به این که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ که به اضطرار شرایط کرونایی، ارائه خدمات آموزشی و پرورشی در طول سال تحصیلی در بستر فضای مجازی ارائه گردید، به مدارس استعدادهای درخشان به جهت لزوم حفظ کیفیت خدمات خود، هزینه های بعضا سنگینی از جمله تقویت و تکمیل زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری کلاس های درس اضافه گردید.

طالبی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری، توانستیم علی رغم شرایط غیر حضوری ناشی از شیوع کرونا، کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی را در مدارس حفظ کنیم، توضیح داد: در بحث اخذ شهریه ما موظف هستیم تا دانش آموزان خانواده‌هایی که با شرایط مالی مناسبی مواجه نیستند را در حد توان و بضاعت مدرسه، تحت پوشش حمایتی داشته باشیم که بنابر گزارش‌های دریافت شده از مدارس، همکاران در مدارس سمپاد، همانند سنوات گذشته، در این خصوص انجام وظیفه کرده اند.

 وی در پایان با بیان اینکه در سال۱۳۹۹، علی رغم شرایط سخت خدمات غیر حضوری به دانش آموزان سمپادی، افتخارات بسیار درخشانی در سطح استانی و ملی توسط مدارس سمپاد استان رقم خورد که گوشه‌ای از آنها، کسب ۲ رتبه از  صرفا ۲۵ رتبه بیست و دومین جشنواره جوان خوارزمی، کسب ۹ مدال رنگارنگ در المپیادهای علمی دانش آموزی، کسب ۸ رتبه زیر ۱۰۰ کشوری و ۴۰ رتبه زیر ۱۰۰۰ کشوری در کنکور سراسری ۱۳۹۹، همچنین چندین مقام استانی و کشوری در مسابقات قرآن  عترت و فرهنگی و هنری بوده است.

حال پس از توضیحات این مقام مسئول بازهم این سوال مطرح می شود که این افزایش شهریه و ما به ازای آن که ارتقای کیفی سطح خدمات نرم افزاری و آموزشی بوده است از دید خانواده ها و دانش آموزان چگونه تعبیر می شود. به نظر می رسد که این مبلغ گزاف در قبال این توسعه آموزش مجازی سنخیت خاصی با هم ندارند. امید است که با توجه بیشتر مسئولان به این بخش زمینه افزایش رضایت مندی مردم و دانش آموزان از این بخش که قرار است در آینده به بازوی مهمی برای آموزش نسل کارآمد کشور مبدل شود، فراهم شود.

به طور کلی این مدارس برای تقویت دانش آموزانی تاسیس شد که قرار است آینده ساز کشور باشند. حال دریافت مبالغ سنگین آموزشی از آنها ایجاد موجی از نا امیدی و نقض غرض اولیه از احداث این مدارس است. مدارسی که هم آزمون سنگین دارند هم شهریه سنگین! این سوال در نهایت از مسئولان پرسیده می شود که اگر والدینی نتوانند از پس این هزینه ها بر بیایند باید دوباره وارد سیکل بی عدالتی در سیستم آموزشی شوند؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه قم آزمون مدارس تیزهوشان شهريه مدارس مدارس استعدادهای درخشان رئیس اداره استعداد استعداد درخشان مدارس تیزهوشان مدارس استعداد سال تحصیلی آموزش و پرورش دانش آموزان دریافت شهریه شرایط کرونا آموزش مجازی شهریه مدارس مدارس سمپاد خانواده ها غیر حضوری دو میلیون هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۰۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229641 برچسب‌ها مدارس

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است