Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@01:08:05 GMT

مدارس تیزهوشان و عدالت تحصیلی

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۳۹۶۴

مدارس تیزهوشان و عدالت تحصیلی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، چندی پیش پدر پیوند کبد ایران خطاب به مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس گفت: مدارس تیزهوشان را جمع کنید چون طبقه بندی دانش آموزان در مدارس امری اشتباه است.
این سخن با واکنش حمیدرضا آذری مواجه شد و گفت: تصمیم گیری برای تعطیلی مدارس استعدادهای درخشان در حوزه اختیارات استان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر سیدعلی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درحاشیه بازدید مدیران نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شیراز از روند ساخت بیمارستان تخصصی سرطان جنوب کشور در شیراز افزود: طبقه بندی دانش آموزان در مدارس، معیار اشتباهی است، خود دانش آموزان باید سختی بکشند و خودشان را بسازند و معلم فقط و فقط راهنما باشد.
در سال های اخیر مباحث متعددی از سوی برخی نخبگان کشور، برخی کارشناسان و مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر آسیب زا بودن مدارس تیزهوشان یا به قول متولیان استعدادهای درخشان وهمچنین تعطیلی و یا کاهش تعداد این گونه مدارس برای دستیابی به عدالت تحصیلی و افزایش کیفیت آموزش مطرح شده است.
 
** تعطیلی در دستور کار نیست
مدیر کل آموزش و پرورش فارس در پاسخ به درخواست پدر پیوند کبد ایران مبنی برتعطیل کردن مدارس تیزهوشان مجددا همان جمله را گفت که تصمیم گیری درمورد تعطیل کردن مدارس تیزهوشان در حوزه اختیارات اداره کل آموزش و پرورش استان نیست و باید در وزارتخانه در این خصوص تصمیم گیری شود.
حمیدرضا آذری این را نیز گفت که در حال حاضر تعطیلی این مدارس در دستور کار اداره کل آموزش و پرورش فارس نیست.
وی بیان کرد:درزمینه تعداد مدارس تیزهوشان در استان به دنبال رعایت استاندارد هستیم، طبق قوانین و استانداردهای موجود سه درصد جامعه آماری دانش آموزی که افراد تیز هوشی هستند باید در مدارس استعدادهای درخشان مشغول به تحصیل شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد مدارس تیزهوشان فارس از معیار بیشتر است و هدف گذاری در این زمینه کاهش تعداد این مدارس با شیب ملایم و منطقی در این استان و حرکت به سمت استاندارد سازی است.
آذری با اشاره به اینکه اگر در منطقه ای تعداد دانش آموزان تیز هوش و واجد شرایط تحصیل در مدارس استعدادهای درخشان به حدنصاب و سه درصد استاندارد نرسد طبیعی است که در آن منطقه نمی شود مدرسه تیزهوشان دایر کرد و اگر این کار انجام گرفته باشد خلاف قانون و هدف گذاری تعیین شده است.
آذری اضافه کرد:بیش از 40 مدرسه تیزهوشان در سراسر استان فارس وجود دارد که در حال حاضر برخی از این مدارس پشتوانه دانش آموزی ندارند که تعطیل و ادغام خواهند شد.
وی بیان کرد: وجود مدرسه تیزهوشان در مقطع متوسطه اول باعث می شود دانش آموزان ابتدایی برای ورود به این مدارس به سمت روش های تستی پیش بروند که این روش به درک تحصیلی دانش آموز آسیب می زند و یکی از مشکلات مدارس تیزهوشان است.
 
** جدا سازی داریم
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش فارس فلسفه ایجاد مدارس تیزهوشان را نمودار ضریب هوش دانست.
کرامت الله شرفی به ایرنا گفت: طبق این نمودار سه درصد جامعه افراد تیز هوش و سه درصد نیز بهره هوشی پایین تر از نرمال دارند و همانطور که دانش آموزان با بهره هوشی پایین تردر مدارس استثنایی مشغول به تحصیل می شوند،سه درصد دانش آموزان تیزهوش نیز به دلیل داشتن استعداد برتر نمی توانند در مدارس عادی دوام آورند بنابر این باید تفکیک و برای آنها آموزش جداگانه در نظر گرفته شود.
 
** افزونی مدارس تیزهوشان فارس
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش و پرورش استان فارس به سابقه تاریخی ایجاد مدارس تیزهوشان اشاره کرد و گفت: اولین مدرسه تیزهوشان کشور در سال 1355 در تهران تاسیس شد و در فارس نیز اولین مدرسه از این نوع در مقطع راهنمایی و دبیرستان دخترانه و پسرانه با نام فرزانگان در سال 1367 در شیراز و بعد از آن در سال 73 در لارستان تاسیس شد.
شرفی افزود: متاسفانه ایجاد مدارس تیزهوشان در سال 86 گسترش بی رویه ای پیدا کرد به گونه ای که تا این سال حدود 9 مدرسه از این نوع در استان وجود داشت ولی در پی تصمیم به توسعه مدارس تیزهوشان در سال 86 تعداد مدارس استعدادهای درخشان تا سال 93 به 46 مدرسه در فارس افزایش پیدا کرد.
وی استاندارد سازی به لحاظ کمی و کیفی در خصوص این مدارس را از سال 93 در دستور کار عنوان کرد و ادامه داد: در سال تحصیلی 94-95 تعداد هشت هزار و 814 دانش آموز تیز هوش در 46 مدرسه فارس مشغول به تحصیل بودند که در پی استانداردسازی در این زمینه اکنون هفت هزار و 90 دانش آموز تیزهوش در 36 مدرسه تیزهوشان در سراسر استان مشغول به تحصیل هستند.
شرفی اضافه کرد: پیش بینی می شود در سال تحصیلی آینده تعداد دانش آموزان تیزهوش به شش هزار و 405 نفر با 32 مرکزکاهش یابد و با این روند انتظار می رود تا سال تحصیلی 1402-1403 به 18 مرکز و حدود سه هزار دانش آموز تیزهوش در سطح استان کاهش یابد.
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش فارس تعداد کل دانش آموزان استان را در همه مقاطع تحصیلی حدود 840 هزار نفر عنوان و اضافه کرد: در استان فارس تنها در 15 منطقه و ناحیه از 59 ناحیه و منطقه موجود مدرسه تیزهوشان وجود دارد که اغلب شهرهای کوچک و روستاها از وجود این مدارس بی بهره هستند.
وی ادامه داد: بر اساس استاندارد باید سه درصد افراد تیزهوش کل استان درمدارس استعدادهای درخشان تحصیل کنند که اکنون در فارس تنها سه درصد دانش آموزان شهرهایی که در آنها مدارس تیز هوشان وجود دارد در این مدارس مشغول به تحصیل هستند که این خلاف عدالت تحصیلی است.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که برای رفع این نقص دبیرستان تیزهوشان عشایری نیز تاسیس شده که متاسفانه تعداد دانش آموزان مشغول به تحصیل در این مدرسه به حد نصاب نمی رسد چون اغلب ترجیح می دهند در کنار خانواده تحصیل کنند.
شرفی گفت:در سال تحصیلی گذشته و امسال در شش منطقه آباده ،فسا ، داراب، لامرد ، فیروزآباد و نیریز توقف در پذیرش دانش آموز در مدارس تیزهوشان انجام شده است.
 
** کم خواهند شد
وی گفت: سال گذشته مدارس تیزهوشان نواحی سه و چهار شیراز در مقطع متوسطه اول با یکدیگر ادغام شدند و در سال تحصیلی جاری نیز ادغام مدارس تیزهوشان در این شهر در دستور کار است.
شرفی افزود: در سال تحصیلی آینده تعداد مدارس استعدادهای درخشان در شهر شیراز از 16 مدرسه به هشت مدرسه کاهش خواهد یافت.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشارکت ۴۰۰ خیر در مدرسه سازی چهارمحال و بختیاری گفت: این تعداد خیر تاکنون بیش از ۴۰۰ فضای اموزشی، پرورشی و ورزشی را احداث و در اختیار آموزش و پرورش قرارداده اند.
آقای کریمی افزود: ۸۲ مدرسه در استان توسط خیرین در دست احداث است که تعهد خود را پرداخت کرده اند و با تأمین ۵۰۰ میلیارد تعهد دولت به زودی به بهره برداری می‌رسند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز باتاکید به کمبود هزار کلاس درس افزود: ۲۰ مدرسه نیمه تمام در استان وجود دارد که سهم دولت پرداخت شده و برای تکمیل آنها مشارکت خیرین ضرورت دارد. آقای امیریان ابراز امیدواری کرد با جشنواره ۲۶ خیرین مدرسه ساز استان تکمیل این طرح‌ها توسط خیرین تسهیل و تسریع شود.
مدیرکل روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این جشنواره مشارکت خیرین برای ساخت مدرسه در دو سال و نیم اخیر را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: دراین مدت با مشارکت خیرین و دولت ۳۱ هزار و ۸۷۷ کلاس درس در کشور ساخته شد.
وی ساخت ۲۰۰ مدرسه در مقیاس بزرگ درکشور در برنامه هفتم توسعه، توجه به مدرسه به عنوان کانون پیشرفت توسعه محله، توجه به معماری ایرانی و هویت بخشی به مدارس را از جمله راهبرد‌های سازمان مطبوعش درسال جاری دانست.
خواجه صالحیانی گفت: این مهم محقق نمی‌شود مگر با مشارکت جدی خیرین مدرسه ساز.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز اعتبارات سفر‌های استانی رئیس جمهور را برای مدارس استان ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با جذب این اعتبارات قطعا مدارس کانکسی و غیراستاندار از چرخه آموزش و پرورش حذف و مدارس مستحکم و مطابق با استاندارد‌های ملی جایگزین خواهد شد.
در جشنواره ۲۵ خیرین مدرسه ساز در استان چهارمحال و بختیاری ۶۴ میلیارد تومان متعهد شدند که تا کنون ۷۰ درصد آن محقق شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود